El passat mes de març, els alumnes del nivell Elemental del SLC de Badia del Vallès van organitzar una calçotada.
Aquest és un curs molt heterogeni, format per persones nouvingudes: del Marroc, del Perú, de l’Equador, de Romania, del Senegal i gent nascuda a Catalunya i a l’Estat espanyol però hi ha molta cohesió al grup.
A l’aula, es va explicar què és una calçotada, es va donar la recepta de la salsa per als calçots i es van repartir les tasques per al dia de la calçotada. Alguns alumnes es van encarregar de la llenya i cadascú va portar la carn que es volia menjar. Una alumna va fer la salsa de calçots per a tothom i els calçots, les begudes i les postres es van comprar entre tots.
La calçotada es va fer a l’aire lliure, en un espai natural on hi havia graelles per coure calçots i carn, gràcies a la col·laboració de l’entitat badienca Cofradía Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de los Dolores, ja que una alumna del curs en forma part i va fer les gestions per poder fer ús del seu local.
La iniciativa va tenir molt bona acollida.
La fusió de tradicions fou indiscutible: van sucar calçots amb ximi xurri del Perú i amb la salsa típica per als calçots i van ajudar-se a fer la digestió amb l’exquisit te amb menta marroquí. Això sí, aprofitant en tot moment per parlar en català.
Tot un exemple d’entesa i d’integració!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada