divendres, 16 d’abril del 2010

Calçotada intercultural a Badia del VallèsEl passat mes de març, els alumnes del nivell Elemental del SLC de Badia del Vallès van organitzar una calçotada.

Aquest és un curs molt heterogeni, format per persones nouvingudes: del Marroc, del Perú, de l’Equador, de Romania, del Senegal i gent nascuda a Catalunya i a l’Estat espanyol però hi ha molta cohesió al grup.

A l’aula, es va explicar què és una calçotada, es va donar la recepta de la salsa per als calçots i es van repartir les tasques per al dia de la calçotada. Alguns alumnes es van encarregar de la llenya i cadascú va portar la carn que es volia menjar. Una alumna va fer la salsa de calçots per a tothom i els calçots, les begudes i les postres es van comprar entre tots.

La calçotada es va fer a l’aire lliure, en un espai natural on hi havia graelles per coure calçots i carn, gràcies a la col·laboració de l’entitat badienca Cofradía Nuestro Padre Jesús Nazareno y Nuestra Señora de los Dolores, ja que una alumna del curs en forma part i va fer les gestions per poder fer ús del seu local.

La iniciativa va tenir molt bona acollida.

La fusió de tradicions fou indiscutible: van sucar calçots amb ximi xurri del Perú i amb la salsa típica per als calçots i van ajudar-se a fer la digestió amb l’exquisit te amb menta marroquí. Això sí, aprofitant en tot moment per parlar en català.

Tot un exemple d’entesa i d’integració!