dilluns, 14 de desembre del 2009

Respirar, estimar, menjar, pensar... amb una vegada no n’hi ha prou: dóna sang.




El Banc de Sang i Teixits és el responsable únic de subministrar components sanguinis i hemoderivats a tots els centres sanitaris, públics i privats de Catalunya i de vetllar per mantenir uns estocs estables durant tot l’any.
Per aconseguir-ho, organitza més de 80 campanyes de donació cada setmana en més de 625 municipis, a empreses i entitats socials d’arreu de Catalunya i disposa de 16 centres fixos de recollida als principals hospitals de referència.
Amb una vegada no n’hi ha prou...
Hem de pensar la donació com un fet natural i necessari, com un comprimís cívic, solidari i continuat, un acte quotidià i de participació ciutadana. De fet, amb aquest lema, es tracta d’establir un paral·lelisme entre la donació de sang i les diferents necessitats vitals i coses importants de la vida: respirar, menjar, beure, estimar, pensar... que s’han de fer de forma continuada. L’Organització Mundial de la Salut va apostar per aquesta idea per promoure la donació arreu del món.
Tot i que Catalunya presenta un dels millors índex de donació d’Espanya, amb 40,55 donacions per mil habitants i any, encara hi ha molta feina a fer. El Banc de Sang visita BADIA 11 vegades l’any, per tal d’oferir el màxim de facilitats i oportunitats als veïns per a donar sang. A més a més, i com en anys anteriors, acull enguany la campanya especial d’hivern, organitzada conjuntament amb l’Ajuntament. Serà el proper divendres 15 de gener, al Casal Cívic, des de les 9 h a les 13 h i de 16 a 20.30 h.