dimecres, 20 de maig del 2009

Badia va de còmic


La Comissió d’Educació en Valors i Cooperació del Pla de Desenvolupament Comunitari ha editat un còmic amb l’objectiu de promoure els valors de convivència, solidaritat i civisme.
Les vinyetes es basen en històries i situacions que els badiencs i badienques sovint es troben als carrers, al mercat i fins i tot a casa. Cadascuna ens fa una invitació a pensar en les nostres actituds com a ciutadans i ciutadanes.

El còmic es va presentar als alumnes dels instituts de secundària de la localitat. A l’IES Federica Montseny a més es va organitzar un taller, amb la col·laboració dels responsables de diversitat i els educadors/es del Casal de Joves.

Els alumnes van reflexionar sobre algunes situacions que presenta el còmic per identificar els prejudicis envers alguna persona que pertany a un col·lectiu determinat, simplement a causa de la seva pertinença a aquest grup. També van pensar com sovint els prejudicis s’aprenen i es transmeten independentment del contacte amb els membres del col·lectiu prejutjat. Família, amics, veïns, mitjans de comunicació... són transmissors d’imaginaris que no solament no qüestionen, sinó que acabem assumint com a propis, de manera que nosaltres ens acabem convertint en la veu difusora dels estereotips i els prejudicis.