dimarts, 15 de febrer del 2011

Celebrem el Dia Internacional de la Llengua Materna - dilluns 21 de febrer


Aquesta festa se celebra al Bangla Desh des del 1952, en commemoració de diversos estudiants que van morir en unes manifestacions pel reconeixement oficial de la seva llengua, el bengalí.
El 1999, la UNESCO va aprovar la demanda del Bangla Desh de convertir aquesta festa en un dia de reconeixement internacional i des de llavors, se celebra arreu del món amb l’objectiu de promoure la diversitat lingüística i reconèixer la llengua com un factor d’identitat cultural.

Convidem tots els veïns i veïnes de Badia, de totes les edats, a participar en les diverses activitats que organitzem per commemorar aquest día a l’Auditori de Badia i plaça de les Entitats (casal cívic).

17.30 h: Presentació del Dia Internacional de la Llengua Materna, a càrrec de Razia Sultana, veïna de Badia
17.45 h: Xerrada “Llengua materna i llengua adoptiva”, a càrrec de la CAL (Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana) i taula rodona amb veïns/nes de Badia que participen al Voluntariat per la llengua i als grups de conversa Xerrem

Paral·lelament hi haurà: tallers de flors de paper i cal·ligrafia àrab, exposició sobre les curiositats de les llengües del món i de totes les llengües que es parlen a Badia

I per acabar, tots els participants a les activitats podran gaudir d’una xocolatada!

* Hi haurà servei de canguratge per als més petits durant els actes.