dimarts, 13 d’octubre del 2009

"Parlem-nos" - Exposició fotogràfica a l'auditori de Badia



Parlem-nos és una exposició fotogràfica de parelles lingüístiques i d’alumnes dels cursos de català per a persones adultes, l’objectiu de la qual és aconseguir que les persones nouvingudes se sentin plenament acollides al nostre país, que esdevinguin veïnes en lloc de forasteres, i que la llengua catalana no els sigui cap barrera, sinó tot el contrari: que es converteixi en un vehicle per afavorir la convivència i la cohesió social. I això depèn, a parts iguals, de l’esforç dels que arriben i de la col•laboració dels que ja hi som.
Hi ha representades 40 nacionalitats diferents, i un total de 47 alumnes i 31 parelles lingüístiques.
Amb l’exposició es vol reflectir la situació dels immigrants que fan l’esforç per aprendre la nostra llengua, d’una banda, i la dels catalans que fan l’esforç d’ajudar-los en aquest aprenentatge, de l’altra.

Durant aquests dies tindrà lloc el primer acte de formació de parelles lingüístiques del programa Voluntariat per la llengua, que es va iniciar a Badia l’any 2003.

L’exposició es podrà visitar a l’Auditori Municipal (al costat del Casal Cívic), durant la celebració de les Jornades Associatives, del 9 al 21 d’octubre de 2009. Les escoles i instituts que ho sol•licitin disposaran d’un dossier didàctic per treballar a l’aula i podran visitar l’exposició en hores convingudes (cal posar-se en contacte prèviament amb el Servei Local de Català de Badia del Vallès).


SLC de Badia del Vallès
Casal Cívic, 2a planta
Tel. 93 729 96 08
badia@cpnl.cat